Andaluzijska tura

Andaluzija, Španija

već od 1490€

Opis destinacije

Andaluzija je najjužnija i najveća španska regija sa prelepim gradovima i živopisnim belim selima. Sa oko 8 miliona stanovnika i 87.268 km2 površine, prostranija je i mnogoljudnija od polovine evropskih zemalja. Asocijacija je na najtipičnije slike vezane za Španiju: flamenko, borbe bikova, jarke boje i strast. Lepotom je inspirisala mnoge velike pisce, pesnike i slikare. Zavičaj je velikih slikara, Pabla Pikasa i Velaskeza. Ovo je jedinstveno mesto gde se susreću istok i zapad u egzotičnoj mešavini hrišćanske, mavarske, jevrejske i romske kulture.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Španija 
ANDALUZIJSKA TURA 13.10.2024. 
MALAGA–TOREMOLINOS–GRANADA-RONDA-MARBELJA-KADIS-SEVILJA-KORDOBA  8 dana (7 noćenja)- avionom i autobusom 
Polazak: 13. oktobar 2024/ Povratak: 20. oktobar 2024. 

FIRST MINUTE POPUST OD 80€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 31. MAJA ILI DO POPUNE KAPACITETA  PREDVIDJENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. 
NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU. 

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
Hotel
Usluga
13.10.2024- 20.10.2024.
1/2Doplata za 1/1
Hoteli 4*8 dana/7 noćenja
Noćenje sa doručkom
1570€ 1490€330€

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, avio-takse u  trenutku pravljenja programa u iznosu od 51,66 evra na dan objavljivanja programa (od toga EUR 12,00-YR  ne podleže refundaciji, a takse 4,48-LG EUR, 0,98-RF EUR, EUR 20,40-RS, EUR 0,22-RS, EUR 9,41-JD, EUR  0,63-OG i 3,54-QV su refundabilne), smeštaj u hotelima sa 4* zvezdice u Toremolinosu i Sevilji, u  dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje), autobuski transferi i razgledanja  prema programu, usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja. 

U cenu aranžmana nije uračunato: Fakultativne izleti i posete koji nisu naznačeni programom, napojnica za  vozača na turi (25€ po putniku), međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa preporukom da pokriva  lečenje i Covid-19. 


Toremolinos: Hotel Apartamentos Bajondillo 4 * https://all.accor.com/hotel/3210/index.en.shtml ili sličan  Apartmani Bajondillo se nalaze pored plaže u Toremolinosu. Imaju bazen na otvorenom i besplatan bežični  internet. Svi apartmani imaju privatno kupatilo i sopstvenu terasu. Smeštajne jedinice sadrže malu kuhinju  sa pločom za kuvanje i frižiderom. Gostima je na raspolaganju izbor jastuka. U kompleksu postoji i  samouslužna perionica veša. Bazen kompleksa Bajondillo okružuju vrtovi sa ležaljkama i sezonski bar.  Osoblje organizuje raznovrsne zabavne programe tokom dana i večeri, uključujući živu muziku.  Malaga se nalazi na svega 16 km od kompleksa. Najbliži aerodrom je Aerodrom Malaga, udaljen 8 km. 

Sevilja: Hotel M.A. Sevilla Congresos 4* https://www.hotelsevillacongresos.com/ ili sličan 
Hotel M.A. Sevilla Congresos se nalazi pored izložbenog centra Fibes, u poslovnom delu Sevilje. Aerodrom  Sevilja je udaljen 4 km. Istorijski centar grada, gde se nalaze trg Plasa Espana i katedrala u Sevilji, udaljeni su  oko 6 km. Sve klimatizovane sobe imaju satelitsku televiziju, besplatni bežični internet, sef i mini-bar, kao i sopstveno  kupatilo sa kadom i tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Recepcija je otvorena 24 sata  dnevno i nudi usluge konsijerža. Tu je i poslovni centar i besplatne dnevne novine. 

1. dan (13.10.2024) BEOGRAD-MALAGA-TOREMOLINOS 
Čekiranje putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” u 05:30 časova. Poletanje za Malagu u 07:55  časova (let JU576). Dolazak u 11:30 časova. Ovaj španski lučki grad, smešten na obalama Mediterana, pun je  tragova istorije ali i pulsirajućeg modernog života. Malaga je rodno mesto slikara Pabla Pikasa i jedan od  muzeja je posvećen upravo njegovom opusu. Osim po širokim avenijama sa drvoredima palmi i parkovima sa  tropskim rastinjem, grad je prepoznatljiv i po mavarskoj tvrđavi Gibralfaro i palati Alkasaba za koju kažu da je  bila ravna Alhambri ali je tokom vekova ostavljena nebrizi. Panoramski obilazak grada: Plasa de la Mersed,  katedrala, stara gradska četvrt, Plasa de la Konstitusion… Transfer do hotela u Toremolinosu. Smeštaj u  hotelu. Noćenje.  

2.dan (14.10.2024) TOREMOLINOS 
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu. Noćenje. 

3.dan (15.10.2024) TOREMOLINOS-GRANADA-TOREMOLINOS (oko 210 km) 
Doručak. Polazak na poludnevni izlet za Granadu. Vožnja autobusom ka zaleđu i podnožju planine Sjera  Nevada, do Granade, najposećenijeg grada Španije zahvaljujući veličanstvenoj Alhambri i mnoštvu kulturno istorijskih spomenika nastalih pod uticajem različitih civilizacija i kultura. Odlazak u kraću šetnju istorijskim  centrom grada do Katedrale i upoznavanje sa istorijom i arhitekturom Granade. Odlazak do podnožja  Alhambre, najznačajnijeg mavarskog kulturno-istorijskog spomenika Andaluzije, odakle se može sagledati  arhitektura ovog kompleksa u svoj svojoj lepoti. Alhambra (što na arapskom znači crvena tvrđava) izgrađena  je u IX veku kao otmena palata mavarskih kalifa. Obilazak palate i šetnja kroz kraljevsku salu, dvorište mirti i  parkove Heneralife, u zavisnosti od raspoloživosti grupnih ulaznica. Nakon kraće pauze za odmor, povratak u  Toremolinos. Noćenje.

4. dan (16.10.2024) TOREMOLINOS-MIHAS-RONDA-TOREMOLINOS (oko 200km) 
Doručak. Vožnja do Ronde, sa usputnom posetom prelepog sela Mihas. Ronda se uzdiže na 750 m  nadmorske visine i njen pejzaž se može svrstati u svojevrsno čudo prirode. Naime, grad je smešten na vrhu  dve ogromne krečnjačke stene između kojih je provalija visine od oko 120 m i veliki most Puente Nuevo,  glavna atrakcija Ronde. Obilazak Ronde, grada koji je poznat i kao mesto rođena koride i u kome se nalazi  jedna od najstarijih i najlepših kružnih arena u Španiji, izgrađena 1785. godine. Nakon šetnje gradom,  povratak u Toremolinos. Noćenje. 

5. dan (17.10.2024) TOREMOLINOS-MARBELJA-KADIS-SEVILJA (oko 300km)  
Doručak. Vožnja duž obale Kosta del Sol do Marbelje, najpoznatijeg letovalištu ove regije. Panoramski  obilazak grada i kraće zadržavanje radi odmora. Nastavak putovanja prema luci Kadis, glavnom gradu  istoimene provincije i trećem po veličini gradu Andaluzije. Grad, koji su osnovali Feničani, jedan je od  najstarijih gradova Španije. Smešten u zalivu u koji duboko uranja Atlantik, specifičan po tipičnoj  andaluzijskoj arhitekturi – visokim belim kućama sa malim kulama (vidikovcima) na krovu, mnoštvom  parkova i vrtova sa tropskom vegetacijom čini ga jednim od najšarmantnijih gradova juga Španije.  Panoramski obilazak grada i šetnja istorijskim centrom Kadisa. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje.  Nastavak putovanja prema Sevilji i vožnja kroz oblast Heres "rodno mesto" šerija i poznatog vinogradarskog  kraja. Cela oblast je poznata ne samo po strastvenom flamenku i uzgoju andaluzijskih konja autentične  španske rase ''kartuhano'' već i po poznatom vinu Heres. Po dolasku u Sevilju, transfer do hotela. Smeštaj u  hotelu. Noćenje. 

6. dan (18.10.2024) SEVILJA 
Doručak. Odlazak do istorijskog dela Sevilje u panoramsko razgledanje grada: Ostaci nekadašnjih mavarskih  zidina, Korida Real Maestansa, kula “Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, zdanje Univerziteta koje je nekada bilo  Fabrika duvana, parkovi i velelepne zgrade sagrađene 1929. godine za Svetsku izložbu u okviru kojih se  nalaze pavijoni nekoliko latinoameričkih zemalja. Trg Španije–polukružno zdanje sa mostovima i fontanama  koje je 1929, za vreme Svetske izložbe, bilo glavni paviljon za izlaganje, obilazak parkova Marije Luize.  Nastavak obilaska Sevilje šetnjom do kvarta Santa Kruz i obilazak treće po veličini Katedrale na svetu (u  kamenu temeljcu ovog zdanja uklesano je: „Napravićemo nešto za šta će svi na svetu misliti da smo ludi!”),  Kolumbovog groba, kraljevske kapele, oltara... La Hiralde (La Giralda), tornja smeštenog tik uz katedralu.  Ovaj, nekada, minaret džamije pretvoren je u crkveni toranj do čijeg vrha se stiže peške strmom stazom. Sa  vrha tornja pruža se božanstveni pogled ne samo na Sevilju već i na obod grada i okolne brežuljke. Slobodno  popodne za individualno razgledanje grada i šetnju. Individualni povratak u hotel. Noćenje. 

7. dan (19.10.2024) SEVILJA-KORDOBA–SEVILJA (oko 280 km) 
Doručak. Vožnja živopisnim predelima Andaluzije, kroz žitnicu Španije, do Kordobe, grada koji se nalazi u  srcu ruralnog dela Andaluzije, na obali reke Gvadalkivir. Ovo je grad koji je sačuvao arhitektonske bisere kao  što su stari rimski most, Meskita džamija i jevrejska četvrt. Kraća šetnja starim delom grada. Kao u Sevilji i u  Kordobi je postojala velika jevrejska četvrt, jedna od najvećih u Evropi, La Huderija, koju je 1984. UNESCO  proglasio svetskom kulturnom baštinom. U jevrejskoj četvrti nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smeštena  usred Jervejske ulice, sagrađene u mudehar stilu u XIV veku i potvrda je prosperiteta jevrejske zajednice u  doba Kordobskog kalifata. Ispred Sinagoge se nalazi i statua Ben Maimonidesa, jednog od najčuvenijih  filozofa svog vremena. Ovo je i grad Hulija Romera, slikara kome su lokalne cigančice bili modeli za lik  Bogorodice, ali i grad čuvenog toreadora El Kordobesa, grad uskih ulica i kuća sa karakterističnim  unutrašnjim dvorištem (patio). Razgledanje Meskite (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg veka – poznata i kao Muzej 1.000 stubova), dvorišta narandži. Meskitu su posle skoro pet vekova, krajem XII  hrišćani pretvorili u crkvu. Danas je muzej na listi UNESCO svetske kulturne baštine. Sagrađena je između VIII  i X veka a ono najlepše u njoj je nepregledni niz od preko 850 stubova sa crveno belim lukova od cigle,  kamena, jaspisa i granita. Povratak u hotel u Sevilji. Noćenje. 

8.dan (20.10.2024) SEVILJA-MALAGA-BEOGRAD 
Odjavljivanje iz hotela uz doručak za poneti. Transfer do aerodroma u Malagi u trajanju od oko 3 časa (u  zavisnosti od gužve na putu, može biti malo duže). Poletanje za Beograd u 13:00 časova (let JU577). Dolazak  u 16:10 časova. 

Plaćanje  se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan  uplate.  

- Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno  50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put: 
- gotovinski  
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.  
- platnim karticama (Master,  Maestro i Dina). 

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas