Hotel Barcelo Fortina Malta

Malta, Malta

Opis destinacije

Malta je mala nezavisna grupa ostrva u južnom Mediteranu i predstavlja optimalnu destinaciju za aktivan odmor. Ljubitelji vodenih sportova ovde imaju mogućnost da iskuse fascinantan svet iznad i ispod vodene površine. Takođe, Malta se može pohvaliti svojom burnom istorijom koja je trajala vekovima unazad. Maltežanski arhipelag se nalazi na oko 96 km od juga Sicilije i 290 km od Severne Afrike. Sačinjavaju ga tri naseljena ostrva Malta, Gozo i Comino, kao i nenaseljena ostrva Cominotto i Fifla. Svoje ime Malta je dobila po feničanskoj reči Malet, što u prevodu znači luka ili skrovište, a vekovima je pre svega, bila tvrđava. Malta je ostrvo puno tajni. Na primer, još uvek se ne zna ko je podigao hram u obliku lista deteline na stenovitoj južnoj obali pre 4.500 godina. Ono što se može reći sa sigurnošću je da je to bio veoma pobožan narod i da su brojne generacije podizale ogromne hramove, za šta je bila potrebna nezamisliva snaga (megaliti od kojih su hramovi izgrađeni bili su teški oko 50 tona). Mnoge civilizacije su naseljavale ostrvo i i na njemu ostavile delove svoga nasleđa. Tokom godina, smenjivala se vladavina između Feničana, Grka, Kartaginjana, Saracena i Normana. Zatim su 1530. godine na obale pristigli vitezovi reda Sv. Jovana, koji su arhipelag dobili na poklon od Čarlsa V. Englezi, Francuzi, Italijani i Nemci su se kasnije smenjivali na ovim ostrvima. Srednjevekovne crkve i britanske kolonijalne građevine predstavljaju kamene svedoke kulturnog nasleđa. Arapski uticaji nisu evidentni samo u jeziku, već i u građevinama i kuhinjskim specijalitetima. Malta je takođe veoma popularna kod ronioca. Stenovite obale nude uzbudljive podvodne lokacije, uključujući i pećine. Mnogo mladih ljudi dolazi na Maltu i da uči engleski jezik.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija:
Hotel pripada poznatom lancu hotela Barcelo i nalazi se preko puta promenade uz more, koja se prostire duž Slieme do Valete, blizu centra Slieme, preko puta Manoel ostrvceta i ispred tržnog cetra The Point, sa panoramskim pogledom na Sredozemno more i utvrđeni grad Valeta, koji je 1980. godine proglašen UNESCO-vom svetskom baštinom. Plaža Tigne je udaljena oko 350 metara, Balluta Bay udaljena je oko 2,1 km a plaža Exiles Beach, oko 2 km. Međunarodni aerodrom je udaljen oko 11 km.

Hotelska ponuda:
Recepcija sa lobijem, restoran (internacionalna i lokalna kuhinja), bar, otvoreni bazen sa terasom za sunčanje, zatvoreni bazen, fitnes centar, Spa sadržaji (sauna, masaža, razni tretmani), Wi-Fi internet na javnim površinama hotela.

Sobe:
Sobe su dvokrevetne (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj). Hotel raspolaže sa 183 sobe. Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, sef i mini bar (uz dolpatu), aparat za čaj / kafu, kupatilo, fen, bade mantil i papuče i balkon / terasu.
Superior soba sa pogledom na okolinu ili sa pogledom na grad je veličine oko 30 m2 i može da smesti maksimalno 2 osobe.

Ishrana:
Najam ili
Noćenje sa doručkom (doručak kontinentalni) ili
Polupansion Doručak kontinentalni i večera samoposluživanje, izbor više jela

https://www.barcelo.com/en-ww/barcelo-fortina-malta/ 
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas