Istanbul

Istanbul, Turska

već od 129€

Opis destinacije

Istanbul, Carigrad, Stambol, Vizantion, Konstatinopolj – sve su ovo imena za grad na raskršću civilizacija i religija, mestu gde se susreće istok i zapad, za grad “premazan” bogatim slojevima istorije koji je toliko puta bio slavljen, paljen, prekrštavan i osvajan. Današnje ime Istanbul duguje turskoj verziji grčke fraze “Eis tan polin” što u prevodu znači – grad. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Predstavlja najjače ekonomsko I kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
29.12.2021. – 03.01.2022.
6 dana / 3 noći / autobusom

CENA ARANŽMANA 149 €
FIRST MINUTE CENA 129 €

Aranžman Istanbul Nova Godina obuhvata:
– Prevoz autobusima visoke turističke klase sa audio, video i klima opremom;
– Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u Istanbulu (doručak švedski sto), hotel sa 4*, u 1/2 i 1/3 sobama;
– Panoramsko razgledanje Istanbula,
– Organizacija i vođstvo puta.

Aranžman Istanbul Nova Godina ne obuhvata:
– Ulaznice za posete i ostale individualne troškove;
– Fakultativni izleti;
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem za Covid-19.

Fakultativni izleti:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i realizacija zavisi od broja prijavljenih putnika. Minimum za realizaciju je 30 prijavljenih putnika, a moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene.
Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina na lokalitetima, broja prijavljenih osoba, kao i drugih objektivnih okolnosti.

Cene fakultativnih izleta:
– Razgledanje grada i obilazak lokaliteta Topkapi palata, Aja Sofija, Cisterna Bazilika i Rimski Hipodrom – 39 eur;
– Poseta Patrijaršiji, Kvartu Fener i krstarenje Bosforom sa lokalnim vodičem – 20 eur;
– Dolmabahče palata – 30 eur;
– Tursko veče sa večerom i dva pića –  eur;
–  Obilazak Džamije Fatih sultan Mehmeda sa posetom groba Mehmed Paše Sokolovića sa vožnjom žičarom na vidikovac Pier Loti i obilaskom parka Miniaturk sa ulaznicom i lokalnim vodičem – 15 €.

Popusti i doplate:
– Doplata za jednokrevetnu sobu – 60 eur;
– Doplata za prazno (dodatno) sediste u autobusu – 50 eur;
– Doplata za polazak iz Novog Sada (transfer) – 2000 rsd po osobi;

PRTLJAG: Dozvoljena količina prtljaga je maksimalno jedan komad do 32 kg po putniku;
– Doplata za svaki dodatni prtljag iznosi – 40 eur;
Putnicima je dozvoljen prenos luksuzne robe pod koju spadaju parfemi, duvan i sl. samo u količini koju propisuju nadležni carinski organi države kroz koju se prolazi. Svaka ilegalna količina luksuzne robe ili ilegalna trgovina neće biti tolerisana od strane agencije.
–The Byzantium Hotel 4*
Ovaj hotel specijalne kategorije se nalazi u Sultanahmetu, četvrti u istanbulskom Starom gradu. Poseduje krovnu terasu sa panoramskim pogledom na Istanbul, Mramorno more i Prinčevska ostrva. U neposrednoj Blizini nalazte se Aja Sofija I Topkapi palata. Luksuzne sobe u objektu imaju flat-screen TV sa satelitskim kanalima, mini-bar, kupatila… Doručak je na bazi švedskog stola.

-Hotel Armagrandi Spina 4*
Ovaj hotel specijalne kategorije nalazi se na privilegovanoj lokaciji, između Plave džamije i Aje Sofije, u Sultanhametu. U hotelu Armagrandi Spina dostupan je punkt sa besplatnim bežičnim internetom. Ovaj renovirani hotel je smešten u kući u nizu iz 19. veka. Armagrandi Spina predstavlja kvalitetan primer otomanske i vizantijske arhitekture. Sobe uključuju ručno pravljeni nameštaj i uređene su moderno. Imaju udoban nameštaj, frižider, satelitsku televiziju i radni sto. Restoran na krovu Filarmoni nudi spektakularan pogled na Mramorno more, Plavu džamiju i Aju Sofiju.

-Premist Hotels Sultanahmet 3*
Hotel Premist se nalazi u srcu četvrti Sultanahmet u renoviranoj zgradi sa očuvanim istorijskim karakteristikama i originalnom drvenom konstrukcijom. Objekat se nalazi u neposrednoj blizinni Palate Topkapi i Aja Sofije. Gostima su na raspolaganju besplatan WiFi i elegantno uređene smeštajne jedinice sa klima-uređajem i flat-screen TV-om. Doručak je na bazi švedskog stola.

-Grand Hilarium Hotel 4*
Hotel Grand Hilarium, smešten u centralnoj istorijskoj četvrti Istanbula Jenikapi, nudi bazen u zatvorenom, hamam, teretanu i besplatan WiFi. Svaka soba u hotelu Grand Hilarium ima nameštaj svetlih boja, TV sa satelitskim kanalima i mini-bar, kao i elegantno kupatilo sa originalnim toaletnim priborom. Doručak je na bazi švedskog stola.

– Hotel Grand Emin 3*
Hotel Grand Emin se nalazi pored Mramornog mora u Istanbulu, na 500 metara od metro stanica YeniKapi i Aksaray sa kojih se lako stiže do dinamičnog Trga Taksim i istorijske četvrti Sultanahmet. Sve smeštajne jedinice hotela Grand Emin su klimatizovane i sadrže TV sa kablovskim i satelitskim kanalima i sopstveno kupatilo. Od hotela se lako stiže do brojnih istorijskih spomenika, uključujući i Trg Taksim. Doručak je na bazi švedskog stola.
1. DAN BEOGRAD
Polazak iz Beograda preko puta TC “UŠCE”, kod gradskog stajališta autobusa 60 (pored Brankovog mosta, kod skejt parka), u 16.00h. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

2. DAN ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Po dolasku panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča / Starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu…Prelazak preko Bosforskog mosta u Malu Aziju. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN ISTANBUL – OBILAZAK LOKALITETA Topkapi, Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom (fakultativno) – TURSKO VEČE (fakultativno)
Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativno razgledanje Istanbula sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. FAKULTATIVNA PEŠAČKA TURA: Obilazak Svete Sofije – nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, a sada džamije. Obilazak Topkapi palate – velelepne sultanske palate gde je živela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika, Rimski Hipodrom gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica. Obilazak Plave džamije. Obilazak završavamo na Kapali Čaršiji, najvećoj tržnici u Istanbulu. Slobodno vreme. Mogućnost odlaska na doček Nove godine uz tursko veče. Noćenje.

4. DAN    ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM I POSETA VASELJENSKOJ PATRIJARŠIJI (fakultativno) – DOLMABAHČE PALATA (fakultativno)
Doručak. Nakon doručka, mogućnost fakultativnog izleta: Krstarenje Bosforom (obilazak Istanbula sa vode gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu) sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku, obilazak Carigradske Patrijarsije i zidina, obilazak kvarta Fener, gde su u vreme Osmanske carevine živeli hrišćani, i koji je jedan od najlepših arhaičnih celina Istanbula. Fakultativni obilazak Dolmabahče palate. Poseta Taksimu ( najveći trg u Istanbulu) i ulici Istiklal (shooping ulica) * POVRATAK SA TRGA TAKSIM NIJE ORGANIZOVAN OD STRANE AGENCIJE, VEĆ SE ORGANIZUJE INDIVIDUALNO, AUTOBUS ODMAH POSLE DOLMABAHČE PALATE VOZI GRUPU DO HOTELA. Slobodno vreme. Noćenje.

5.DAN    ISTANBUL – PJER LOTI I MINIJATURK (fakultativno)
Nakon doručka, pakovanje stvari. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet koji obuhvata obilazak Fatih Sultan Mehmedove džamije (gde se nalazi grob i turbe Mehmed Paše Sokolovića), odlazak na prelepi vidikovac sa zičarom Pier Loti odakle se pruza neverovatan pogled na ceo Istanbul. Popodne je planiran odlazak u Minijaturk park (park u kome se nalaze makete svih značajnijih istorijskih objekata u celoj Turskoj). Povratak u centar. Pre polaska organizovana poseta tržnom centru Historia. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi obavljanja carinskih formalnosti.

6.DAN 
Dolazak u Beograd na mesto polaska u podnevnim časovima.
Cene su izražene u evrima, a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, u skladu sa sledećim uslovima:

– 30% od cene rezervisanog smeštaja i autobuskog prevoza prilikom rezervacije, a ostatak u mesečnim ratama, tako da aranžman bude isplaćen najkasnije 15 dana pre datuma početka korišćenja usluge

– Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija  svakog 10. ili 20. u mesecu

– platnim karticama (VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA) u skladu sa naznačenim uslovima plaćanja

MAY

Organizator putovanja je turistička agencija Mayak Tours, broj licence OTP 33/2021 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Mayak Tours. OUP

TOP PONUDE

Ovo su neki od aranžmana koje Vam preporučujemo

2021

Turska

Idealan odmor za celu porodicu