Kapadokija

Kapadokija, Turska

već od 829€

Opis destinacije

Naziv Kapadokija na persijskom jeziku znači „zemlja lepih konja“. Zbog svoje uloge koju je odigrala tokom ranog hrišćanstva, drugo ime joj je i „Kolevka hrišćanstva“. Ipak, ono po čemu je Kapadokija najpoznatija jesu neobične kamene skulpture, u narodu poznate kao „vilinski dimnjaci“, koje su nastale taloženjem belog vulkanskog pepela. Vajane vekovima kišom, vetrom i suncem ove monumentalne figure, danas su jedno od najvećih čuda prirode i jedna od nezaobilaznih turističkih destinacija u Turskoj. Tradiconalne kapadokijske kuće i golubarnici uklesani su u stene i predstavljaju jedinstvena arhitektonska ostvarenja karakteristična za ovu regiju.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
KAPADOKIJA 
ISTANBUL– NEVŠEHIR – GOREME- DERINKUJU– IHLARA 
5 dana (4 polupansiona, smeštaj u hotelu kategorije 3*) – avionom 
Polazak: 15.maj 2024. ( Povratak: 19.maj 2024.) 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 829 evra  
Doplata za jednokrevetnu sobu je 180 evra. 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:  
- Avio prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Nevšehir – Istanbul - Beograd (prevoznik Turkish Airlines)  
- Aerodromske takse (oko 169 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni) 
- Smeštaj u dvokrevetnim sobama, u hotelu kategorije tri zvezdice, na bazi 4 polupansiona 
- Transferi prema programu
- Usluge vodiča 
- Troškovi organiovanja putovanja 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: 
- Fakultativni izleti 
- Individualni troškovi  
- Međunarodno zdravstveno putno osiguranje 

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Celodnevni fakultativni izlet Goreme - muzej na otvorenom Cena: 90 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, poseta lokalitetu,  ulaznice I usluge vodiča. 
- Celodnevni fakultativni izlet Derinkuju (podzemni grad) i Ihlara Cena: 90 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, poseta  lokalitetu, ulaznice, ručak I usluge vodiča. 
- Fakultativni izlet let balonom Okvirna cena od 180 do 250 evra (cena je podložna promeni i realizacija ovog izleta zavisi od  raspoloživosti balona i vremenskih uslova) 

Prijavljivanje za fakultativne izlete (osim izleta balonom) je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Turskoj, isključivo u  evrima. Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju  cene. 
Hotel Aden hotel Cappadocia 3*www.adenhotelcappadocia.com 
Hotel se nalazi u delu Nevšehira, poznatog kao Uchisar na oko 35 km od aerodroma Nevšehir. Hotel je pravljen po tradicionalnoj  arhitekturi toga kraja, rađen u žutom kamenu.Hotel poseduje bar, restoran i predivnu panoramsku terasu sa koje se pruža veličanstven  pogled. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene, i poseduju kupatilo, telefon i TV. Doručak I večera je se služe u hotelskom restoranu  po principu samoposluživanja, izbor više jela. 

Organizator  zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela. 
1. dan (sreda, 15.maj 2024.) BEOGRAD – ISTANBUL – NEVŠEHIR 
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 06:50h. Poletanje za Istanbul u 09:20h (let TK 1082). Sletanje u Istanbul u 12:10h. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Nevšehir u  13:35 h (let TK 2004). Planirano sletanje u Nevšehir (Kapadokija) u 14:50h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje. 

2. dan (četvrtak, 16.maj 2024.) NEVŠEHIR – KAPADOKIJA 
Doručak. Posle doručka celodnevni fakultativni obilazak regije Kapadokija. Prirodne lepote, dimnjaci, šareni baloni su pejzaži koji vas ne ostavljaju ravnodušnim. Arhitektura ovog regiona je jedinstvena u svetu. Obilazak kreće sa zamkom Uchisar, najvišom tačkom ove regije. Nastavak do vidikovca Esentape, jednog od najpopularnijih u Kapadokiji,  gde se na najbolji način može uživati u neverovatnom pejzažu isklesanom u vilinskim dimnjacima i stenovitim formacijama. Nakon toga se  posećuje Goreme - muzej na otvorenom, u kome se nalazi mnoštvo manastira i crkvi, unutar kojih su freske koje datiraju iz 10 veka. Nakon  kraćeg odmora, poseta dolini Pasabag i magičnim ‘’troglavim’’ dimnjacima. Zatim sledi poseta dolini Devrent , poznatoj i kao ‘’Dolina  mašte’’, zbog kamenih formacija koje liče na životinje. Poslednja stanica su tri vilinska dimnjaka, sa svojim predivnim šeširima, koji  predstavljaju simbol Kapadokije. Povratak u Nevšehir. Slobodno vreme. Večera. Noćenje. 

3.dan (petak, 17.maj 2024.) NEVŠEHIR – DERINKUJU – IHLARA 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska  na celodnevni fakultativni izlet do najvećeg podzemnog grada u Turskoj Derinkuju koji se sastoji od 8 podzemnih spratova u Kojima se  lokalno stanovništvo nekada krilo od najezde neprijatelja. Danas su prva 4 sprata otvorena za posetu. Nastavak do doline Ihlara, koja je najčuvenija regija i dolina sa nekadašnjim manastirima i uklesanim crkvama u stenama u kojima su nekada živeli ranohrišćanski monasi .  Šetnja dolinom Ihlara. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. 

4.dan (subota, 18.maj 2024.) NEVŠEHIR 
Doručak. Fakultativni odlazak na vožnju balonom. Vožnja balonom je najefektniji način da se vidi i  spozna veličanstvena panorama ove živopisne oblasti. Ovaj jedinstveni doživljaj počinje u ranim jutarnjim časovima, dok sunce još nije  izašlo. Let balonom traje minimum sat vremena i turistima omogućava da vide neke delove Kapadokije koje inače ne bi mogli videti sa  zemlje, jer je oblast teško prohodna i dostupna. Zbog toga je pogled iz vazduha najbolji. Povratak u hotel. Mogućnost obilaska pojedinih  tipičnih mesta ove regije đžipom.Slobodno vreme. Večera. Noćenje. 

5.dan (nedelja, 19.maj 2024.) NEVŠEHIR - ISTANBUL - BEOGRAD 
Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer ka  aerodromu u Nevšehiru (Kapadokija). Let za Istanbul u 15:35h (TK2005). Planirano sletanje u Istanbul u 17:00h. Let za Beograd sa istog  aerodroma u 18:45h (TK1083). Planirano sletanje u Beograd u 19:30h. 
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. 

- akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na  putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. 

- platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina)

- gotovinom

- čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima  10. ili 20. u mesecu); 

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas