Lisabon

Lisabon, Portugal

već od 829€

Opis destinacije

Lisabon, grad u koji ćete se zaljubiti na prvi i svaki naredni pogled! Prestonica Portugala, najzapadnija na evropskom kopnu, grad na sedam brežuljaka i na reci Težo širokog ušća, grad sa bogatom istorijom i raskošnom ostavštinom, intrigantna je harmonija starog i novog. Dok istražujete trgove, tvrdjave, muzeje, imaćete jedinstvenu priliku da hodate po „calcada portugesa”, pločnicima od crnog, belog i sivog kamena. Opčiniće Vas istorijske gradjevine, , spomenici, atmosfera na trgovima, vožnja čuvenim žutim škripavim tramvajem 28, široki parkovi, restorani, portugalska kuhinja, ljubazni i srdačni domaćini, a sve to upakovano u nezaboravne zvuke opijajuće i setne fado muzike… Lisabon je čudesan grad koji ostavlja bez daha! Fakultativni izleti, organizovani za vas tokom boravka u Lisabonu, nude vam sjajnu priliku da istražite predivne predele i znamenitosti u mestima Sintra, Kabo da Roka, da upoznate predivnu lisabonsku rivijeru u Kaškaišu i Eštorilu; doživite veličanstveni manastir u Batalji – Santa Maria de la Viktorija,upoznateNazare, slikovito naselje sa divnom širokom peščanom plažom, Obidoš, bajkoviti živopisni gradić unutar starih zidina i Evoru, zadivljujući grad-muzej sa bogatom istorijom i kulturnim korenima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Putovanje Lisabon
7 dana | 6 noćenja
Avion

Putovanje Hotel Amazonia 3*, Dvokrevetna soba, Noćenje i doručak
10.10.2024. - 16.10.2024.
FIRST MINUTE
€ 879,00 € 829,00
po osobi po boravku

Putovanje Hotel Amazonia 3*, jednokrevetna soba, Noćenje i doručak
10.10.2024. - 16.10.2024.
FIRST MINUTE
€ 1.159,00 € 1.109,00
po osobi po boravku

Cena uključuje
- Prevoz avionom na relaciji Beograd–Frankfurt- Lisabon –Frankfurt - Beograd
- Aerodromske takse
- prtljag od 23 kg po osobi i rucni prtljag od 8 kg
- Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Lisabonu
- Panoramsko razgledanje Lisabona
- Smeštaj u dvokrevetnim  sobama na bazi 7 noćenja sa doručkom u hotelu 3*
- Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja

Cena ne uključuje
- fakultativni izleti- minimum potrebnih putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Individualni troškovi
- Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
- Doplata za jednokrevetnu sobu  (na upit)
- gradska taksa u Lisabonu 2 evro po osobi i noći- plaća se na recepciji hotela

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Celodnevni izlet Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštoril – Cena € 90 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica za palatu Pena. Trajanje izleta oko 8 sati.
- Celodnevni izlet Evora – Cena € 70 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica u katedralu i kapelu. Trajanje izleta oko 8 sati.
- Fado veče – Cena € 70 U cenu je uključena večera i piće u restoranu uz zvuke fado muzike.
- Celodnevni izlet u Porto  - Cena € 109 eur - uključen prevoz autobusom do Porta , razgledanje grada autobusom i pešice u pratnji vodiča agencije i lokalnog vodiča

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.
Hotel AMAZONIA 3* 
hotel se nalazi u centru grada, na pet blokova od glavne avenije Liberdade. Hotel nudi prostrane i klimatizovane sobe sa kablovskom televizijom i radnim stolom. Gosti mogu uživati u kontinentalnom doručku u restoranu i baru, koji je uređen u brazilskom stilu. Hotel ima internet i parking. Hotel Amazonia Lisabon je odličan izbor za putnike koji žele da istraže Lisabon, jer se nalazi u blizini mnogih znamenitosti i kulturnih atrakcija. Hotel je udaljen samo 10 minuta hoda od parka Eduardo VII i trga Marques de Pombal, a 15 minuta vožnje metroom od starog grada, gde se nalaze dvorac Sao Jorge, katedrala Se i trg Comercio. Hotel je takođe blizu raznih restorana, kafića i prodavnica, gde gosti mogu probati lokalnu kuhinju i kupovati suvenire.
DAN 1.
10.10.2024 - BEOGRAD -FRANKFURT- LISABON
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 11.15h. Poletanje aviona za Frankfurt  (let LH1407 ) u 13.35h. Sletanje u Frankfurt u 15.25h. Nastavak putovanja za Lisabon u 19.55h (let LH 1496) .Sletanje u Lisabon u 22.05h. Transfer do hotela.. Noćenje..

DAN 2.
11.10.2024 - LISABON - PANORAMSKO RAZGLEDANJE
Doručak. Polazak na panoramsko razgledanje grada: obilazak centralnog dela Lisabona; trgova Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio; rezidenciju portugalskih kraljeva; luksuzan kvart Belem na obali reke Težo; Manastir Sv. Žeronima, vrhunsko delo kasnogotičke manuelske arhitekture, kule Belem za koju su bili vezivani brodovi koji su kretali u velika svetska otkrića; ogroman spomenik Velikim otkrićima, podignut u čast 500 godina od smrti Henria Moreplovca. Po završetku panoramskog obilaska, šetnja najstarijim i po mnogima najlepšim kvartom grada – Alfama sa izvanrednim pogledom na tvrđavu Svetog Đorđa... Slobodno vreme Noćenje.

DAN 3.
12.10.2024 - LISABON - SINTRA , KABO DA ROKA , KAŠKAIŠ I EŠTORIL( fakultativno) - LISABON
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do Sintre, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštorila. Po dolasku u Sintru, obilazak Nacionalne palate Pena, bivše letnje rezidencije portugalskih kraljeva, danas pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke evropskog kontinenta Kabo da Roka sa neverovatnim pogledom na strmu, kamenitu obalu i Atlantik. U nastavku obilazak čuvenih letovališta lisabonske rivijere Kaškaiša i Eštorila. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje

DAN 4.
13.10.2024. - LISABON -PROGRAM PLUS
Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja ili mogućnost odlaska sa vodičem agencije na poludnevni program plus. Program obuhvata odlazak metroom i brodićem do statue Hrista smeštene na levoj obali reke Težo. Inspiracija za gradnju spomenika je bila čuvena statua Isusa Hrista u Rio de Žaneiru. Individualan povratak do hotela. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na Fado veče u restoran u kome se uz laganu večeru i piće uživa u fado muzici. Noćenje.Noćenje.

DAN 5.
14.10.2024 - LISABON – PORTO ( Fakultativno)– LISABON
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje učesnika putovanja ili fakultativni odlazak do Porta u pratnji vodiča agencije. Odlazak autobusom u ranim jutarnjim časovima. Po dolasku u Porto panoramsko razgledanje grada, divne velike luke, romantičnog grada na desnoj obali reke Doru, kako je Portugalci zovu, a koja se baš tu uliva u Atlantik.  Grad Porto je biser barokne arhitekture 18. veka. Obilazak centralnog dela „severne prestonice“: katedrale iz 12. veka koju zovu Se sa „stubom srama“, najvišeg gradskog tornja Klerigoš visine 75 metara, maštovite knjižare Lelo, crkve Karmo, potpuno neobične železničke stanice Sao Bento sa oko 20000 azuležo pločica kao i most Luiš I.  Kroz uske ulice starog grada pod nazivom Ribeira, dolazi se do obale reke Doru odakle se vide sva tri mosta, remek-dela arhitekture, a jedan od njih je izradio i čuveni Ajfel. Porto je raj za ljubitelje umetnosti, lovce na starine ali i ljubitelje dobre hrane i čuvenog vina porto. Po završenom obilasku grada slobodno vreme. Povratak u Lisabon autobusom u večernjim satima.Noćenje.

DAN 6.
15.10.2024 - LISABON –EVORA fakultativno)- LISABON
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Evoru. Vožnja ka jugu preko mosta 25.april i prolazak pored statue Hrista i kopije brazilskog brda Korkovado, prema Evori starom romanskom gradu koji je unet u spisak svetskog nasleđa UNESCO. Nalazi se u provinciji Alentažo gde se, u brdovitim predelima, divnim seoskim pejzažima, vinogradima, domaćoj hrani i tišini i spokojstvu, može uživati u begu od stresnog života. Po dolasku razgledanje Dijaninog hrama, zdanja univerziteta i odlazak do vidikovca odakle se otkriva panorama na okolinu. U nastavku  obilazak katedrale Svetog Franciska i u njoj „ Kapele kostiju“ ispunjene kostima i lobanjama pet hiljada monaha. Slobodno vreme . Povratak u Lisabon preko 17. kilometara dugog mosta Vasko da Gama. Noćenje.

DAN 7.
16.10. 2024. - LISABON - FRANKFURT - BEOGRAD
Doručak. Rani jutarnji transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Frankfurt u 05.05h (let LH 1497). Sletanje u Frankfurt u 09.05h. Nastavak putovanja za Beograd u 10.45h (let LH 1406). Sletanje na beogradski aerodrom u 12.40 h.

- Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

- Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master,Visa, Maestro) čekovima građana, 

- Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje,

OLY

Organizator putovanja je turistička agencija Olympic Travel, broj licence OTP 20/2021 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Olympic Travel. OUP

Video

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas