Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ROMANTIČNA FRANCUSKA
DATUMI POLASKA:
19.10.2024  

CENA: 1150€

ARANŽMAN OBUHVATA
avio i aerodromske takse u Beogradu i Parizu (oko 93 € na dan objavljivanja programa i koje su podložne promenama), avionski prevoz na relaciji Beograd-Pariz-Beograd, smeštaj u hotelima kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi noćenja sa doručkom (samousluživanje - izbor više jela), transferi i razgledanja prema programu putovanja, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA
međunarodno putno zdravstveno osiguranje, gradske boravišne, komunalne servisne i poreske takse (oko 3 € po osobi i po nocenju), prevoz metroom, ulaznice za kulturno istorijske objekte, ulaznice za dvorac Amboise, dvorac Clos Luce i dvorac Šambor, fakultativni izleti.
1. dan (19. oktobar 2024.) BEOGRAD – PARIZ.
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 03.35 sati. Let za Pariz (JU 310) u 06.35 sati. Sletanje na aerodrom „Šarl de Gol“ u Parizu u 09.10 sati. Polazak na panoramsko razgledanje grada svetlosti, sna svakog umetnika, naročito slikara. Grad u kome svaka ulica ima bar jednu zgradu koja se nalazi u nekom priručniku istorije ili enciklopedijie umetnosti. Za Francuze, Pariz je centar sveta. Za ostale stanovnike planete - metropola svih metropola. Dive mu se i zavide mu danas koliko su to činili i pre sto godina. Centar kulturnog, političkog, industrijskog i trgovačkog života cele države, pored toga centar umetnosti i mode čitavoga sveta. Vožnja glavnim bulevarima, avenijama i trgovima Pariza, kraj najpoznatijih spomenika i građevina: crkva Madlena, Trg Opere, Trg Vandom, Burbonska palata – Parlament Francuske, Trg Konkord, Jelijsejska polja, Trg Etoal, Trijumfalna kapija, Trg Trkoadero, Marsovo polje, Ajfelova kula, bulevar Monparnas, Latinska četvrt, ostrvo Site, crkva Notr Dam... Smeštaj u hotel posle 15 h. Odlazak metroom do trga Opere. Šetnja elegantnim poslovnim i trgovačkim kvartom oko Opere i Velikih bulevara. (Povratak metroom). Noćenje.

2. dan (20. oktobar 2024.) PARIZ /VERSAJ/.
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni poludnevni izlet autobusom u Versaj. Bivši dvorac francuskih kraljeva, jedno je od najposećenijih turističkih mesta na svetu. Pored Ajfelove kule, predstavlja najveću turističku znamenitost Pariza. Sagradio ga je Luj XIV, Kralj Sunce, vladar koji je 72 godine upravljao Francuskom i Navarom. Prema želji kralja Luja XIV, radovi na izgradnji današnjeg dvorca započeti su 1688. godine. Pored toga što je bio ratnik i diplomata, uspešno se izborio sa svim poteškoćama oko izgradnje dvorca koji je zasenio sve dotadašnje. Angažovao je vrhunske umetnike koji su do najmanje pojedinosti procenjivali, planirali i nastojali da u svemu stvore izvesnu simboliku – stoga nije slučajno da su kraljevsku sobu postavili baš u sredinu versajskog zdanja. Po zahtevu Njegovog veličanstva sve je moralo imati velike dimenzije i biti glamurozno, bez obzira na to da li je to predsoblje, odaja, hodnik, vrt ili fontana… Versaj je bio sedište francuskih kraljeva do Luja XVI koji nije shvatao neizbežnost društvenih promena. Naime, skupštinska većina tražila je uspostavljanje ustavne monarhije (kao što je to danas u Britaniji ili Španiji) što Luj XVI nije prihvatao. Na kraju su u revoluciji i on i njegova žena uhapšeni i pogubljeni na giljotini. Nakon njihove smrti, dvorac je neko vreme bio zapušten i čak mu je zapretilo propadanje. Odlukom kralja Luja Filipa, kompleks je restauriran i pretvoren u muzej. Obilazak „Velikih kraljevih apartmana“, „Kraljičinih apartmana“ i čuvene „Dvorane ogledala“ – pozornice zbivanja od epohalnog značaja za Francusku i Evropu. Povratak u hotel. U večernjim satima šetnja po Monmartru, najpoznatijem boemskom kvartu Pariza. (Odlazak i povratak metroom). Noćenje.

3. dan (21. oktobar 2024.) PARIZ /LUVR/.
Doručak. Slobodan dan ili fakultativna poseta Luvru, Muzej Luvr otvoren je 1793. godine, a nalazi se u istoimenoj palati koja je izgrađena u 12. veku (ostaci palate mogu se videti u podrumu muzeja). Kada je počeo sa radom, samo 537 slika bilo je izloženo u njegovim prostorijama, dok je danas taj broj znatno veći. Sada se u muzeju Luvr nalazi oko 380.000 predmeta, a od toga 35.000 jesu predmeti koji datiraju iz perioda praistorije do 19. veka. Kolekcija muzeja znatno je uvećana u Napoleonovo vreme i u vreme vladavine Luja XVIII i Šarla X, a dosta zbirki su poklon i donacija muzeju. Mona Liza, Nika Samotračka, Miloska Venera, sale italijanskog renesansnog slikarstva i francuskog slikarstva XIX veka samo su neka umetnička dela koja treba posetiti. Obilazak nekih od najpoznatijih remek dela muzeja. U večernjim satima šetnja živopisnim Latinskim kvartom sa mnogobrojnim restoranima, kafeterijama i barovima u okolini čuvenih bulevara Sen Mišel i Sen Žermen. (Odlazak i povratak metroom). Noćenje.

4. dan (22. oktobar 2024.) PARIZ – KAEN - ST.MALO.
Doručak. Nastavak putovanja za Kaen, lučki grad u severnoj francuskoj regiji Normandija. Njegovim centrom dominira Crkva Saint-Pierre rimokatolička crkva koja se nalazi na trgu Saint-Pierre. U turističke znamenitosti spada i Chateau de Caen, dvorac koji je izgradio William Osvajač oko 1060. godine. Nalazi se na brežuljku zajedno sa romaničkim opatijama Saint-Étienne, nekadašnjim benediktinskim samostanom posvećenom sv. Stepanu. Osnovao ga je 1063. William Osvajač i jedna je od najvažnijih romaničkih građevina u Normandiji, i Sainte-Trinite, poznata kao Abbaye aux Dames, bivši je ženski samostan sada dom Regionalnog veća Donje Normandije i datira iz istog perioda. Razgledanje grada. Nastavak putovanja za St.Malo. Smeštaj u hotel u okolini St Mala. Noćenje.

5. dan (23. oktobar 2024.) St.MALO / MON SEN MIŠEL /.
Doručak. Slobodan dan ya individualna razgledanja ili fakultativni izlet do Mon-Sen-Mišela, čuvenog poluostrva, jedinstvenog spoja prirodnih lepota i graditeljskog umeća. Šetnja kroz stari grad i benediktinsku Opatiju. U ranom srednjem veku započela je izgradnja ovog kompleksa koji je tokom vekova razaran i nadograđivan. Mon-Sen-Mišel – veličanstvena opatija smeštena je na 264 metara visokom ostrvcetu koje je sa kopnom povezano mostićem. Okružena je sa više od pola kilometra masivnih zidina, a do nje se stiže strmim i krivudavim ulicama. Ovo je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija u Evropi i druga najposećenija destinacija u Francuskoj. Ispod opatije se nalazi selo, a ceo kompleks se smatra za arhitektonsko čudo zapadnog sveta. Nastavak putovanja za St.Malo nekad gusarski grad koji je okružen zidinama. Šetnja istorijskim jezgrom gde imate utisak kao da ste se premestili u doba slavnih gusara koji su često osvajali prekomorske teritorije za francuskog kralja. Katedrala Saint-Malo, u središtu starog grada, izgrađena je u romaničkom i gotičkom stilu i sadrži vitraže sa prikazom istorije grada. U blizini se nalazi kuća La Demeure de Corsaire, privatna kuća i muzej iz XVIII veka. Povratak u hotel u okolini St Mala. Noćenje.

6. dan (24. oktobar 2024.) ST.MALO – DOLINA LOARE (oko 300 km).
Doručak. Odlazak autobusom za Ambois, prekrasan gradić na obali reke. Dvorac Ambois je prva kraljevska rezidencija izgradjena u XV i XVI veku. Na izlazu iz dvorca nalazi se crkva Sv. Huberta u kojoj se nalazi grobnica Leonarda da Vinčija. Pešačka tura do Clos Luce, malog dvorca u kom je Leonardo da Vinči proveo svoje zadnje tri godine života. Najveći deo unutrašnjih prostorija je uredjen za izložbu maketa prvih helikoptera, padobrana, tenkova, pomičnih mostova i drugih za to vreme čudnovatih naprava. Smeštaj u hotel u okolini doline Loare. Noćenje.

7. dan (25. oktobar 2024.) DOLINA LOARE - PARIZ (oko 300 km).
Doručak. Nastavak putovanja do dvorca Šambor - najvećeg dvorca Loare (440 prostorija). Njegova arhitektura je izuzetan spoj tradicionalnog francuskog i italijanskog stila. Dvorac je poznat po čuvenim stepenicama koje je prema nekim istorijskim izvorima konstruisao Leonardo da Vinči, mnogobrojnim kaminima i tornjevima. Odlazak za Pariz. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan (26. oktobar 2024.) PARIZ – BEOGRAD.
Doručak. Doručak. Sobe treba napustiti do 10 sati. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Transfer na aerodrom oko 17 sati. Let za Beograd (JU 315) u 21.10 sati. Sletanje u Beograd u 23.30 sati.
Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60%, do punog iznosa cene putovanja. 

- Čekovima gradjana:


– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

PUT

Organizator putovanja je turistička agencija Putnik Travel, broj licence OTP 284/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Putnik Travel. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas