Trebinje i Južni Jadran

više destinacija, BIH i Crna Gora

već od 129€

Opis destinacije

Hercegovina! Zemlja gorštaka i surovih planina. Zemlja sunca i vina. Zemlja starostavne istorije koja još uvek šapuće o Travuniji. Zemlja pesnika, Šantića i Dučića. U ovoj divnoj Hercegovini je najdivnije Trebinje podno Leotara. Grad kojim je vladala srpska kraljica Jelena Anžujska, ali i mnogi drugi. Ovo je Dučićev grad, i svakako u rano jutro kada na prozor svoj pogledate, prvo što će vam pasti na pamet su Dučićevi napisi iz „Jutra sa Leutara“. Prošetati se ovim gradom znači uroniti u njegove mediteranske ulice, sići do Trebišnjice, poglede upreti ka divnim platanima... Ovde vreme kao da je stalo. A Sunce, Sunce nad Trebinjem uvek greje. Poslednjeg dana boravka u posetićemo i slavni Dubrovnik. Program osmišljen za uživanje.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TREBINJE PROLEĆE 2024
5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA
14.MART-18.MART / 11.APRIL-15.APRIL  / 13.JUN-17.JUN 2024.
Trebinje – Herceg Novi – Budva – Kotor - Dubrovnik

CENA ARANŽMANA PO OSOBI
Hotel 3*cena aranžmana po osobi 149 €
specijalna cena 129€
Hotel 4*cena aranžmana po osobi 169 €
specijalna cena 149€

CENA PAKETA IZLETA za uplate u agencijiv umesto 70€ samo  55 €
Navedena cena paketa izleta obuhvata sledeće:
- Izlet Herceg Novi – Kotor prema programu
- Izlet za Dubrovnik prema programu 

Cena aranžmana obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
- smeštaj u hotelu izabrane kategorije na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“)
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- obilazak Trebinja prema programu putovanja
- usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja
- organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:
- sve ostale nepomenute usluge
- ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- doplatu za jednokrevetnu sobu – 50 €
- doplatu za dodatno sedište u autobusu – 70 €
- Gospa od Škrpjela 25€ (obavezna prijava u agenciji, plaćanje na licu mesta vodiču)
- Ulaznica za žičaru Kotor – Lovćen 13€ (obavezna prijava u agenciji, plaćanje na licu mesta vodiču)

Ukoliko niste unapred u agenciji uplatili ponuđeni paket izleta, cene za uplatu na licu mesta iznosi:
- Herceg Novi-Kotor – 35 € 
- Izlet za Dubrovnik – 35 €
HOTEL „IN“ 3***,  Trebinje https://hotelintrebinje.com/  ili sličan
U skladu sa okruženjem postavljena je i poslovna koncepcija hotela IN – modernog objekta, čija su glavna obilježja udobnost, funkcionalnost i intimnost, koji uključuju sve neophodne sadržaje važne za vrhunski kvalitet i nivo usluge. Hotel se nalazi u Trebinju, u centra grada. Poseduje mali lobi, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka, WiFi konekciju. Sobe su komforne i sve sadrže kupatilo sa tuš-wc, TV, klima uređaj, centralni grejni sistem.

HOTEL „LEOTAR“ 4****., Trebinje https://www.hotelleotar.com/sr/hotel/ ili sličan
Smešten u bujnom okruženju u samo centru Trebinja, sa veličanstvenim pogledom na Stari grad, nedavno renovirani hotel Leotar nudi luksuzan smeštaj i sve neophodne sadržaje. Na 32 km od Herceg Novog i 30 km od Dubrovnika, ovaj hotel predstavlja idealnu polaznu tačku za kratke posete obližnjim gradovima i na Jadranskoj obali. Dva restorana nude lokalnu i internacionalnu kuhinju, kao i veliki izbor pića, uključujući i odlična lokalna vina. U prizemlju se nalazi klimatizovan restoran koji može primiti do 200 ljudi. Tokom leta on ima i letnju baštu. Na drugom spratu se nalazi restoran za 86 ljudi. Sobe su komforne, i sve poseduju kupatilo sa fenom za kosu, klima uređaj, TV, mini-bar, sef.
1. dan (četvrtak 14.mart / 11.april / 13.jun)   
Polazak oko 22h iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) i oko 23.30h iz Beograda (Sava centar). Noćna vožnja ka Crnoj Gori. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (petak 15.mart / 12.april / 14.jun) TJENTIŠTE – TREBINJE   
Dolazak u Nacionalni park „Sutjeska“ u prepodnevnim satima. Obilazak lokaliteta TJENTIŠTE sa monumentom iz Drugog svetskog rata koji podseća na slavnu bitku na Sutjesci. Nastavak putovanja do TREBINJA. Po dolasku u grad sunca sledi obilazak grada uz razgledanje: Stara tvrđava sa uklesanom skulpturom Jelene Anžujske, Park pesnika sa skulpturama lavova, Njegoša... Naravno, neizostavna je i Anđelkina kapija. Poseta Trebinju bez divne Hercegovačke Gračanice, ne bi bila potpuna. Podignuta je na jednom uzvišenju sa kojeg se pruža nestvaran pogled na grad i Arslanagića most – prema priči, zadužbina Mehmed-paša Sokolovića. U ovom hramu večno spava veliki Jovan Dučić. Tu, na njegovom grobu govorićemo te daleke i nadahnute stihove... Smeštamo se u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. 

3. dan (subota 16.mart / 13.april / 15.jun)  HERCEG NOVI – PERAST - KOTOR   
Doručak. Polazak na fakultativni izlet do Bokokotorskog zaliva, bisera Jadrana. Kraći obilazak HERCEG NOVOG, sat kula kao centralno obeležje grada i gradska kafana. Nastavak putovanja ka PERASTU, biseru bokokotorskog zaliva,  i gradiću koji pruža najbolji pogled na ostrva Gospa od Škrpjela i Sveti Đorđe. Fakultativni obilazak ostrva Gospe od Škrpjela, koje je prema predanju nastalo jer su lokalni ribari na tom mestu pronašli ikonu Bogorodice i u njenu čast izgradili veštačko ostrvo i crkvu. Nastavljamo naše putovanje ka KOTORU, gradu koji se nalazi na srednjevekovnoj listi UNESCOa. Obići ćemo stari grad, katedralu sv. Tripuna, centralni trg, kao i brojne druge znamenitosti ostale iz perioda Mletačke republike. Iz luke nam mašu putnici sa kruzera a mi fakultativno idemo do nove atrakcije primorja, a to je žičara koja vodi do Lovćena. Uživamo u pogledu na jedan od najstarijih gradova u zalivu, na Jadransko more, zalazak sunca i planine koje ga okružuju. Slobodno vreme za osveženje kafu. Povratak u Trebinje. Noćenje.

4. dan (nedelja 17.mart / 14.april / 16.jun)   DUBROVNIK   
Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet do DUBROVNIKA. Dolazak u Dubrovnik oko 11h. Obilazak starog grada (sa lokalnim vodičem i audio opremom) sa razgledanjem moćnih zidina koje su vekovima štitile njegovu nezavisnost. Šetnja Stradunom uz osvrt na crkvu Sv. Vlaha, Knežev dvor, Onurfijevu fontanu, Srpsku pravoslavnu crkvu... Slobodno vreme. Povratak u Trebinje nakon 17h i polazak ka Srbiji. Pravimo kraću pauzu za odmor i osveženje u Višegradu (od aprilskog termina), prelazimo jednu od najpoznatijih ćuprija u Srbiji. Nastavak puta ka Beogradu. Noćna vožnja.

5. dan (ponedeljak 18.mart / 15.april / 17.jun)     
Povratak u Beograd i Novi Sad u jutarnjim satima. Kraj putovanja.
PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  SREDNJEM KURSU  NBS  NA  DAN  UPLATE

- Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
- Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO i DINA 
- Čekovima: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2024.

FNT

Organizator putovanja je turistička agencija Fantast Tourist, broj licence OTP 486/2020 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast Tourist. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas