Xanadu Makadi Bay

Hurgada, Egipat

Opis destinacije

urgada je veliki turistički centar Egipta na zapadnoj obali Crvenog mora. Takođe je i administrativni centar provincije Crveno more, jedne od 26 provincija Egipta. Od malog ribarskog mesta izrasla je u grad sa gotovo 40.000 stanovnika, prestiž o letovalište sa starim i novim modernim delom, kao i turističkom zonom sa svim neophodnim sadržajima za idealan odmor uz temperatura vazduha koja se u toku godine ne spušta ispod 20 stepeni Celzijusa. Procvat Hurgade počinje tek od 1980. Prostire se zapadnom obalom Crvenog mora u dužini od 36 kilometara na samom obodu pustinje. Od severa ka jugu dužina grada je skoro 40 kilometara. U zalivima Makadi i Soma nikli su fascinannti turistički centri sa neophodnom infrastrukturom i modernim hotelima. Nešto dalje od gradskog jezgra nalaze se još tri popularna letovališta: El Guna, Safaga i Makadi... Klimu karakterišu vruća i suva leta i tople zime. Konkretno, u februaru temperatura vode u priobalju je oko 20 stepeni a vazduha između 23 i 25 stepeni Celzijusa. Za turiste se organizuju i atraktivni izleti u pustinju s posetom beduinskim selima i doživljajem zvanim jahanje kamila.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija: Nalazi se u Makadi Bay zalivu, na oko 35km udaljenosti od Hurgade.
Aerodrom je udaljen 30km od hotela. Plaža Makadi udaljena je 300 metara od hotela, dok je plaža Fort Arabeske udaljena 450 metara.

Plaža: Pozicioniran je na sopstvenoj plaži dugoj oko 250m sa postepenim ulaskom u more

Hotelski sadržaj: Hotel je otvoren u aprilu 2022 godine i zauzima površinu od 500.000m2. Od hotelskih sadržaja u ponudi je nekoliko restorana: Glavni resoran - Agora, Riblji restoran - Ariel, Italijanski restoran - Dolce Vita, kao i nekoliko barova u samom hotelu, na bazenu i na plaži. Gosti mogu uživati u nekoliko bazena od koji su dva za decu. U sastavu hotela je i veliki aqua park sa 14 tobogana koji je besplatan za goste hotela. Wellnes i SPA centar su dostupni i dozvoljno je besplatno korišćenje turskog, parnog kupatila, dzakuzija i saune. Uz doplatu su moguće usluge masaže, kao i tretmani za negu lica i tela. Hotel poseduje igraonicu za decu Fancy Land od 1500m2. Od sportskih aktivnosti na raspolaganju gostima je fitness centar, sportske aktivnosti, sto za stoni tenis, fudbal, Yoga, aerobik, Zumba…

Sobe: Hotel poseduje 815 smeštajnih jedinica raspoređenih u glavnoj zgradi i 30 aneks zgrada. U ponudi su sledeći tipovi soba: Supeiror sobe u glavnoj zgradi sa pogledom na vrt ili na more, u koju se mogu smestiti 2 odrasle osobe kao i 1 dete. Površina sobe je 35-45m2. Sobe poseduju sopstveno kupatilo, balkon, besplatan Wi-Fi internet, LCD TV, telefon, fen, mini bar, sef, toaletni pribor, sofu...

Dune superior sobe sa pogledom na vrt imaju površinu 30-40m2. U sobu se mogu smestiti dve odrasle osobe, kao i dvoje dece. Sobe poseduju sopstveno kupatilo, balkon, besplatan Wi-Fi internet, LCD TV, telefon, fen, mini bar, sef, toaletni pribor, sofu...

Suite Lagoon sobe su površine od oko 70m2.
U njih se mogu smestiti 2 odrasle osobe i dvoje dece ili 3 odrasle osobe i 1 dete. Sobe imaju pogled na vrt. Sobe poseduju sopstveno kupatilo, balkon, besplatan Wi-Fi internet, LCD TV, telefon, fen, mini bar, sef, toaletni pribor, sofu...

Usluga: All inclusive, obroci se služe po principu švedskog stola.

Kontakt: www.xanaduhotels.com.tr/en/xanadu-makadi-bay

Napomena: Novi hotelski kompleks sa High Class all inclusive uslugom. Preporučuje se svim tipovima gostiju. Hotel je još uvek u fazi soft openinga, dok se poputno otvaranje svih sadržaja očekuje od letnje sezone 2023. godine.
PROGRAM PUTOVANJA Air Cairo
8 dana/6 noćenja, 11 dana/9 noćenja, 12 dana/10 noćenja, 15 dana/13 noćenja

1.DAN
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera agencije Big Blue u sali za međunarodne odlaske 3 sata pre poletanja aviona. Poletanje aviona za Hurgadu u 06.30 časova (SM 388). O tačnom vremenu poletanja putnici ce biti obavešteni dva dana pred put. Obrok u toku leta. Dolazak u Hurgadu nakon nešto više od tri sata leta. Transfer do izabranog hotela, smeštaj, slobodno vreme, usluga prema programu, noćenje.

2. – 6, 9,10 ili 13. DAN
Usluga prema programu. Slobodni dani uz mogućnost organizovanja brojnih fakultativnih izleta.

7,10, 11 ili 14.DAN
Napuštanje soba prema hotelskim pravilima (do 12h). Putnici koji imaju povratni let ponedeljkom sobe napuštaju tog dana. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u kasnim večernjim satima.

8.,11.,12. ili 15. DAN
Poletanje aviona za Beograd u 02.00 časa (SM 387). Obrok u avionu. Dolazak u Beograd posle tri i po sata leta (očekivano vreme sletanja aviona 05.30 ili časova).

KRAJ PROGRAMA.

PROGRAM PUTOVANJA Air Serbia
9 dana/7 noćenja, 12 dana/10 noćenja, 13 dana/11 noćenja ili 16 dana/14 noćenja

1. DAN
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera „ agencije Big Blue dva sata pre leta; Predviđeno poletanje aviona za Hurgadu u 18:00h; Dolazak u Hurgadu u 21:25h; Transfer do hotela; Noćenje.

2. – 07.,10.,11. ili 14. DAN
Boravak na bazi izabrane usluge u izabranom hotelu. Slobodno vreme za fakultativne izlete i individualne aktivnosti po želji putnika. Noćenje.

08.,11.,12. ili 15.DAN
Napuštanje soba prema hotelskim pravilima (do 12h). Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma; Predviđen polazak aviona za Beograd u 22:25h.

09.,12.,13. ili 16. DAN
Dolazak u Beograd u 01:55h.

KRAJ PROGRAMA.  
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas