Hotel Solana Hotel and Spa

Malta, Malta

Opis destinacije

Malta je mala nezavisna grupa ostrva u južnom Mediteranu i predstavlja optimalnu destinaciju za aktivan odmor. Ljubitelji vodenih sportova ovde imaju mogućnost da iskuse fascinantan svet iznad i ispod vodene površine. Takođe, Malta se može pohvaliti svojom burnom istorijom koja je trajala vekovima unazad. Maltežanski arhipelag se nalazi na oko 96 km od juga Sicilije i 290 km od Severne Afrike. Sačinjavaju ga tri naseljena ostrva Malta, Gozo i Comino, kao i nenaseljena ostrva Cominotto i Fifla. Svoje ime Malta je dobila po feničanskoj reči Malet, što u prevodu znači luka ili skrovište, a vekovima je pre svega, bila tvrđava. Malta je ostrvo puno tajni. Na primer, još uvek se ne zna ko je podigao hram u obliku lista deteline na stenovitoj južnoj obali pre 4.500 godina. Ono što se može reći sa sigurnošću je da je to bio veoma pobožan narod i da su brojne generacije podizale ogromne hramove, za šta je bila potrebna nezamisliva snaga (megaliti od kojih su hramovi izgrađeni bili su teški oko 50 tona). Mnoge civilizacije su naseljavale ostrvo i i na njemu ostavile delove svoga nasleđa. Tokom godina, smenjivala se vladavina između Feničana, Grka, Kartaginjana, Saracena i Normana. Zatim su 1530. godine na obale pristigli vitezovi reda Sv. Jovana, koji su arhipelag dobili na poklon od Čarlsa V. Englezi, Francuzi, Italijani i Nemci su se kasnije smenjivali na ovim ostrvima. Srednjevekovne crkve i britanske kolonijalne građevine predstavljaju kamene svedoke kulturnog nasleđa. Arapski uticaji nisu evidentni samo u jeziku, već i u građevinama i kuhinjskim specijalitetima. Malta je takođe veoma popularna kod ronioca. Stenovite obale nude uzbudljive podvodne lokacije, uključujući i pećine. Mnogo mladih ljudi dolazi na Maltu i da uči engleski jezik. Turistička mesta su veoma živa, ali ukoliko putujete nekoliko kilometara dalje unutar kopna, učiniće vam se kao da je vreme zapravo stalo.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija:
Solana hotel & spa se nalazi u srcu mesta Mellieha na oko 1,7 km od zaliva Mellieha Bay i prelepe peščane plaže. Hotel je okružen lepim parkom i sa restoranima, kafeima, pabovima. Međunarodni aerodrom udaljen je oko 23,5 km.

Hotelska ponuda:
Recepcija sa lobijem, bar, Snack bar, restoran, otvoreni bazen na krovu hotela sa očaravajućim pogledom na Mellieha Bay i terasom za sunčanje, zatvoreni bazen, Spa centar (masaža, đakuzi, razni tretmani), Wi-Fi internet, na javnim mestima.

Sobe:
Sobe su dvokrevetne (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj) ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj i pomoćni ležaj ili sofa) ili dvokrevetne sa dva pomoćna ležaja (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj i dva pomoćna ležaja ili sofa). Hotel raspolaže sa 183 sobe. Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, telefon, sef (uz doplatu), mini frižider, aparat za čaj / kafu, kupatilo, fen, balkon / terasa.
Standard sobe su veličine oko 30 m2, imaju pogled na grad / okolinu, a mogu da prime maksimalno 4 osobe (u jednoj prostoriji).

Ishrana:
Najam ili
Noćenje sa doručkom Doručak kontinentalni ili
Polupansion Doručak kontinentalni i večera samoposluživanje, izbor više jela

https://www.solanahotel.com/ 
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas