Hovima Jardin Caleta

Tenerife, Španija

Opis destinacije

Vulkansko ostrvo u Spaniji, trece je po povrsini ostrvo u Kanarskom arhipelagu, odmah nakon Tenerifa i Fuerteventure, a nalazi se u Severnom Atlantiku, nekih 200km zapadno od juzne obale Maroka i oko 1350km jugozapadno od kontinentalne Spanije. Ostrvo je deo pokrajine Kanarska Ostrva, odnosno pokrajine Las Palmas. Grad Las Palmas de Gran Kanarija je i najveci gradski centar na ostrvu sa šetalištem pored obale “Paseo de las Kanteras” koje se ubraja u najlepša šetališta na svetu. Prvi stanovnici Gran Kanarije su bila berberska plemena Kanari, ili Guanci kako ih nazivaju u Spaniji, a samo ostrvo su Guanci nazivali Tamaran ili u prevodu Zemlja Hrabrih. Tek u aprilu 1483.godine, nakon petogodisnjih borbi izmedju Spanaca i Guanca, Gran Kanarija postaje deo Spanske drzave. Od tada je Gran Kanarija postal vazna polazna tacka za spanske osvajacke pohode i otkrivanja Novog Sveta. I sam Kristofer Kolumbo na svom prvom putovanjuu u otkrivanje Amerike 1492. Godine se je upravo iz luke u Las Palmas otisnuo u plovidbu. Kanarska ostrva se nalaze u Atlantskom okeanu naspram afričke obale i sastoje se od šest manjih, nenaseljenih, i sedam većih, naseljenih, ostrva – Tenerife, Gran Kanaria (Gran Canaria), Lancarote (Lanzarote), La Palma, Gomero (La Gomera), Ej Jero (El Hierro), Fuerteventura Treće po veličini od Kanarskih ostrva, Gran Kanarija je najpopularnije i naraznovrsnije, jer nudi raznolik provod, i posebno privlači mlađe turiste zbog dobrog noćnog života, a njen glavni grad Las Palmas de Gran Kanarija se nalazi na severu ostrva. On se nalazi i medju prvih 10 gradova u Spaniji sa svojih oko 850 000 stanovnika, i podeljen je na 21 opstinu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija: Od aerodroma na jugu je udaljen 25km, i nalazi se u delu Costa Adeje.

Plaža: Ovaj objekat se nalazi na na samo 50 metara od plaže La Enramada u La Kaleti.

Sobe: Svi comfort apartmani su sa 2 singl kreveta i sofom na razvlačenje u dnevnoj sobi (max 2odrasle osobe I jedno dete), popločani pločicama i imaju opremljen balkon,satelitsku televiziju i sef (uz doplatu), čajnu kuhinju sa šporetom, kuvalo za vodu, toster i frižider, besplatni Wi-Fi.

Hotelski sadržaj: 3 otvorena bazena od kojih se jedan greje zimi, restoran, bar pored bazena sa terasom za sunčanje. Sportski bar koji nudi večernju zabavu, sto za bilijar, stoni tenis i pikado, dečije igralište i dečiji klub.

Način služenja obroka: Polupansion na bazi švedskog stola. Usled manjeg broja gostiju, hotel zadržava pravo da promeni način služenja hrane. Umesto švedskog stola, poslužuje se meni ili izbor više jela, što svakako neće uticati na kvalitet pruženih usluga.

Kontakt: www.hovimajardincaleta.com
Polazak: 9. mart 2024. / Povratak: 19. mart 2024.
(11 dana /9 noći) – avionom

1. dan (09.03.2024.) BEOGRAD – CIRIH – TENERIFE
Sastanak i čekiranje putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” 2 časa i 30minuta pre leta. Poletanje aviona za Cirih u 09:25h (let LX 1413). Sletanje u Cirih u 11:20h. Nastavak putovanja za Tenerife u 12:55h (let LH 8214). Sletanje na aerodrom na jugu Tenerifa u 16:25h prema lokalnom vremenu. Organizovani transfer do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan – 9. dan (10-17.03.2024.) TENERIFE
Boravak u hotelu na bazi odabrane usluge. Slobodno vreme. Mogućnost odlaska na fakultativne izlete. Noćenje.

10-11. dan (18-19.03.2024.) TENERIFE - FRANKFURT- BEOGRAD
Doručak. Organizovani transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Frankfurt u 14:50h (let LH 4381). Sletanje u Frankfurt u 20:40h. Nastavak putovanja za Beograd (let LH 1410) u 22:10h. Sletanje u Beograd 19.03.2024. u 00:05h.

- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas