Milano

Milano, Italija

već od 699€

Opis destinacije

Milano je glavni grad regije Lombardija, drugi po veličini grad u Italiji. Putovanjem u Milano, saznaćete zašto je cenjen kao svetsko središte mode i dizajna, s velikim globalnim uticajem u trgovini, industriji, muzici, sportu, književnosti... Milano je jednostavno savršen, prelep i glamurozan grad, bogat istorijskim i kulturnim znamenitostima, koji diše kosmopolitski i u kojem se osećate kao građanin sveta.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
MILANO  
TORINO – BREŠA – LAGO DI GARDA – VERONA  
4 dana (3 noćenja sa doručkom, u hotelu kategorije 4* u Milanu) – avionom 
Polazak: 01. maj (povratak 04. maj 2024.) 
Novo u ponudi – škola kuvanja.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 699 evra  
Doplata za jednokrevetnu sobu je 160 evra. 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (66 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se  plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata), prevoz avionom na relaciji Beograd–Milano– Beograd (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice na bazi tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama,  transferi na relacijama aerodrom–hotel i hotel–aerodrom; panoramsko razgledanje grada, troškovi vodiča i organizovanja putovanja. 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti i ulaznice, turistička taksa u iznosu od 4 evra po danu po osobi za boravak u hotelu  kategorije 3 zvezdice (plaća se isključivo na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Fakultativni izlet vozom “TORINO” – 55 evra (u cenu izleta uključen: metro prevoz, brzi voz Milano-Torino-Milano, usluga vodiča). 
- Fakultativni izlet autobusom “BREŠA – LAGO DI GARDA – VERONA” – 110 evra (u cenu izleta uključen autobuski prevoz, usluga vodiča) 
- Fakultativni izlet “ŠKOLA KUVANJA” – 80 evra (u cenu uključena radionica kuvanja u trajanju od 4 sata) Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Milanu, isključivo u evrima.

 Potrebno je najmanje 15 prijavljenih  učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene. 
B&B Hotel Milano La Spezia **** https://www.hotel-bb.com/en/hotel/milano-la-spezia 
Hotel se nalazi 750 m od metro stanice Romolo I 650 m od metro stanice Famagosta, odakle se lako stiže do istorijskog centra Milana (linija  M2). Sobe imaju: SAT TV, telefon, kupatilo s fenom. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja. 

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela 
1. dan BEOGRAD – MILANO
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 04:30 h. Poletanje za Milano u 07:10 (JU416). Nakon sletanja na aerodrom u 08:55h, pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, odlazak na panoramsko razgledanje grada:  grandiozni zamak Sforca – rezidencija milanskih vojvoda, Via Dante, Trg Dumo gde je raskošna Milanska katedrala – najveća u Italiji posle  crkve sv. Petra u Rimu, čuvena Skala – najuglednija operska kuća u svetu podignuta 1778. godine, otmena Galerija Viktora Emanuela sa  prvoklasnim restoranima i kafeterijama, trgovačke ulice Monte Napoleone, Đezu i Korso Vitorio Emanuele u kojima se nalaze prodavnice sa  artiklima najpoznatijih italijanskih modnih brendova Armani, Versaće, Prada, Guči… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje. 

2. dan MILANO – TORINO – MILANO 
Doručak. Fakultativni izlet u Torino koji je četvrti po veličini grad Italije i glavni grad pokrajine  Pijemont. Nalazi se u severozapadnoj Italiji na reci Po a poznat je kao "najindustrijalizovaniji“ grad Italije, koji je i sedište svetski poznatih  automobilskih kompanija: "Fijat", "Lanča" i "Alfa Romeo". Bio je sedište porodice Savoja. Grad je poznat i po osamnaest kilometara arkada,  koji datiraju iz 1500.godine, izgrađene su da bi omogućile nesmetanu šetnju kralja i njegove pratnje. Obilazak istorijskog centra grada: Trg  Kastelo iz srednjeg veka, palata Madama sa divnim baroknim stepeništem u kojoj je nekada bio italijanski senat a danas antički muzej,  kraljevska palata sa pozorištem iz 17.veka, ulica Po poznata po arkadama koje vode do reke Po, trg Vitorio Veneto sa predivnim pogledom  na Alpe, , toranj Antoneliana, simbol Torina visine 165m sa panoramskom terasom na visini od 85m, trgovi Sv.Karla, Savoj, spomenik  Vitoriju Emanuelu II koji je ujedinio Italiju 1861 godine, crkva Sv.Kristine, Duomo je katedrala iz 15.veka poznata i po Torinskom platnu  kojim je bio obmotan Isus posle raspeća, ulica Garibaldi koja je glavna šoping ulica. Slobodno vreme. Povratak u Milano. Noćenje. 

3. dan MILANO – BREŠA – LAGO DI GARDA – VERONA – MILANO 
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Breša – Lago di Garda – Verona”.  Polazak za Brešu. Grad od izuzetnog kulturno-istorijskog blaga, duge i velike prošlosti. Obilazak grada: Trgovi Merkato, Vitorija, dela  Lođa, del Duomo sa romaničkom srednjevekovnom katedralom Duomo Vekijo…Slobodno vreme za individualne aktivnosti u gradu  fontana i violine. Nastavak puta do obale jezera Garda. Dolazak u mesto Sirmione(oazu lepote i mira), koje je izgrađeno na  spektakularnoj lokaciji - rtu jedinog poluostrva jezera Garda. Po dolasku obilazak grada: Zamak Skaliđeri, Trgovi Kastelo i Porto  Valentino, Katulova termalna kupatila, vila Marije Kalas… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak do Verone – grada  ljubavi, poznat po prelepim crkvama, trgovima, tvrđavi i palatama, mostovima na reci Adiđe (koja poluokružuje centar grada). Arhitektura  Verone je vrlo specifična romaničko-gotička sa puno građevina od ružičaste cigle. Po dolasku obilazak grada: amfiteatar “Arena”, Trg Bra,  Julijina kuća. Povratak u Milano. Noćenje. 

4. dan MILANO – BEOGRAD 
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta školi kuvanja.  Uživajte u kuvanju, dobrom društvu i vinu, uz asistenciju šefa kuhinje pripremite najbolju italijansku pastu, pizzu ili tiramisu. Slobodno  popodne. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona u 20:50h (JU 419). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 22:30h. Kraj programa. 
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. 

- akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na  putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. 

- platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina)

- gotovinom

- čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima  10. ili 20. u mesecu); 

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas