Saint Thomas hOTEL

Sozopol, Bugarska

Opis destinacije

Sveti Vlas je lepo i uređeno porodično letovalište koje se nalazi u produžetku Sunčevog Brega i nekih 10 km severno od Nesebra. Prelepa peščana plaža sa sitnim peskom zlatne boje, predivna priroda i zelenilo u zaleđini krase ovo mesto. Uređeno šetalište uz marinu, brojne prodavnice, restorani i kafići odlikuju ovo mesto. Takođe, moderni, a ne tako skupi smeštajni kapaciteti razlog su dolaska sve većeg broja turista iz cele Evrope. Sveti Vlas je odlično povezan redovnom autobuskom linijom sa susednim popularnim letovalištima. Na taj način za kratko vreme stižete do starog grada u Nesebru ili do brojnih barova i diskoteka u Sunčevom Bregu. Mesto se jako brzo razvija jer predstavlja mirniju alternativu obližnjim popularnom letovalištu Sunčev breg. Postoji redovna linija vožnje autobusom iz Nesebara, Sunčevog brega i Burgasa do Svetog Vlasa, kao i mnogobrojni lokalni mini-busevu i taksi vozila. Prevoz do Sunčevog brega je dobro organizovan lokalnim autobusima, a put do ovog popularnog letovališta autobusom traje oko 20 minuta. Takođe, postoji i organizovani prevoz brodićima od Sv. Vlasa do Nesebara. Prvo naselje na ovom mestu osnovali su Tračani u 2. veku i u to vreme se zvalo Larisa. Svoj današnji naziv dobilo je krajem 14. veka po manstiru posvećnom svecu zaštitnuku trgovaca, stočara i iscelitelja. Taj manastir je postojao je od 14. do 18. veka, ali su ga pirati više puta razarali i na kraju potpuno spalili i uništili. U okolini gradića nalaze se još četiri manastira koja treba obići kako bi se osetila i duhovnost bugarskog naroda. Do 1920. godne stanovništvo u mestu su činili pretežno Grci, da bi nakon razmene stanovništva između Grčke i Bugarske najveći deo Grka emigrirao u Grčku, pa je u Sv. Vlasu ostalo manje od 10 grčkih porodica. U isto vreme, veliki broj bugarskih porodica iz Grčke naselilo je Sv. Vlas. Mesto je postalo letnje odmaralište 1963. godine, a proglašeno je gradom 02. februara 2006. godine.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Sopstveni Prevoz
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija:
Hotel se nalazi na uzvišenju, na oko 10,5km udaljen od Sozopola. Turistički kompleks "Sveti Toma" nalazi se u okviru rezervata Arkutino, na samom nosu Humata - jednog od poslednjih netaknutih mesta na bugarskoj obali Crnog mora, garantujući čist vazduh i spokoj. U potrazi za romantikom, mirom, udobnošću i lepotom kompleks Saint Thomas predstavlja jedinstveno mesto koje se nalazi u netaknutoj prirodi, zadivljujućim pogledom i prelepim plažama.

Hotelski sadržaj:
Hotel poseduje: recepciju, restoran, sef na recepciji (uz doplatu), pool bar, lobby bar, bar na plaži, Wi-Fi internet, internet kutak, konferencijsku salu sa pratećom opremom, parking (do popune mesta), peškiri za plažu (uz deposit), bazen, dečiji bazen, wellness centar (sauna, parno kupatilo, fitness), salon lepote, medicinski kabinet, multifunkcionalni sportski teren, stoni tenis, noćni klub, dečije igralište.

Sobe:
Hotel poseduje 53 kompletno i moderno opremljenih soba i apartmana. Sve sobe i apartmani poseduju: francuski ili 2 singl ležajeva sa jednim ili dva pomoćna ležaja, TV, telefon, mini bar, klimu, sef (uz doplatu), Wi-Fi internet, apparat za kafu, kupatilo sa kadom ili tušem, fen za kosu, balkon. Sobe i apartmani mogu imati dvosed, fotelju ili sofu na razvlačenje kao dodatni ležaj. 

Usluga:
Usluga na bazi usluge polupansion ili punog pansiona (doručak, ručak i večera - švedski sto).

Kontakt:
www.saintthomas.bg
1.dan
Dolazak u izabrani hotel. Smeštaj i usluga prema uplaćenoj rezervaciji (ulazak u sobe je posle 14:00h ili kasnije). Slobodno vreme. Noćenje.
2. do pretposlednji dan
Boravak u hotelu na bazi uplaćenih usluga. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
Poslednji dan
Doručak za goste koji imaju uplaćenu uslugu noćenje sa doručkom ili polupansion. Napuštanje hotelskih soba do 10:00h.
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas