Skiathos Palace Hotel

, Skiatos

Opis destinacije

Prirodne lepote dopunjene vrhunskim hotelima, brojnim restoranima, kafićima, barovima, noćnim klubovima i diskotekama čine ga privlačnim za sve brojniju turističku klijentelu. Ono što ga čini jedinstvenim jeste podatak da uz dva slatkovodna jezera ima i veliki broj izvora slatke vode. Na ostrvu živi nešto više od 6.000 stanovnika. Čak 80 odsto su meštani istoimenog glavnog grada, Skijatosa. Ostatak urbanog dela ostrva čini nekoliko turističkih naselja poput Kukunariesa, Trulosa, Kanapice... Kap rose na tirkizu je samo jedan od iskrenih doživljaja ovog malog šumovitog ostrva iz arhipelaga Severni Sporadi čije je bogatstvo prirodnih lepota nemerljivo. Uostalom više nego dobro je znano da peščane, šljunkovite i stenovite plaže, okružene borovom šumom i maslinjacima, svrstavaju Skiatos među najatraktivnija ostrva Mediterana.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija: 
Nalazi se na jugozapadnoj strani ostrva, okružen borovom šumom, a na uzvišenju sa kojeg se pruža zadivljujući pogled na čuvenu plažu Kukunaries. Udaljen je 150 m od peščane plaže Marata, 250 m od peščane plaže Kukunaries (koja se smatra jednom od najlepših na celom Mediteranu), 12 km od gradića Skijatos i 14 km od aerodroma. Hotelski minibus besplatno saobraća do i sa plaže Kukunaries, kao i do gradića Skijatosa tri puta dnevno.

Plaže :
Kukunaries (borova šišarka). Još 2003. godine Kukunaries plaža je proglašena za najlepšu na Mediteranu, a smatra se i jednom od najlepših svetskih plaža. Dugačka je oko 2 km a niz obalu oblika polumeseca je šuma kamenog bora koja deli more od slatkovodnog Strofilijas jezera, pa je ovaj prirodni rezervat pod zaštitom ostrvskih vlasti i EU. Plitka tirkizna voda je idealna za decu i one koje vole peščane plaže. Male drvene kantine i kiosci su pažljivo postavljeni u skladu sa jednostavnošću i lepotom plaže, služeći jednostavna jela (sendviči, salate), sladoled, bezalkoholna pića i kafe. Kukunaries je ujedno i zadnja stanica (broj 26) lokalne autobuske linije koja povezuje grad Skiatos i jugoistočnu obalu ostrva. Kukunarijes plaža je zvanično uvrštena na top listu 10 najboljih plaža sveta. Maratha Beach je jedan od najmanjih, ali i najlepših plaža Skiatos. To je mirno mesto među borovima sa jednim plažnim barom gde se pušta dobra muzika i odakle se pruža predivni pogled na more.

Hotelski sadržaj:
Veliki restoran sa terasom, zatim na istom nivou i bar kao i otvoreni bazen sa slatkom vodom i besplatnim ležaljkama i suncobranima za goste hotela. Poseduje i teniski teren, mini igralište za decu, peškire za plažu, prodavnicu suvenira, prostranu recepciju, kongresne sale, parking prostor, bar sa klavirom, salu za društvene igre, usluge pranja i peglanja veša. Besplatan wi-fi internet je dostupan u piano baru i sali za društvene igre. Jednom nedeljno, na terasi hotela, organizuje se svečana večera koja se priprema pred gostima hotela.

Sobe:

Servisom i položajem znatno se izdvaja od većine hotela na Skijatosu. U okviru hotela postoji više tipova soba: standard soba sa pogledom na kopno ili na more, delux sobe sa pogledom na more, superior-deluxe sobe sa pogledom na jednu od najlepših plaža Mediterane (plaža Kukunaries) i executive sobe. Standardna soba sa pogledom na kopno (oko 32m2) su kompletno renovirane i imaju sopstvenu terasu i mogu biti u prizmelju ili na spratu. Standardna soba sa pogledom na more (oko 32m2) su kompletno renovirane i imaju sopstvenu terasu.Sve standardne sobe imaju: terasu ili balkon, kupatilo, SAT LCD TV, radio, telefon, mini-bar, centralnu klimu i wi-fi internet. Sef se može koristiti na recepciji hotela, a fen se može dobiti na upit, takođe na recepciji uz depozit. U standardne sobe se mogu smestiti dve odrasle osobe i dvoje dece ili tri odrasle osobe i jedno dete (treći i četvrti ležaj su pomoćni – žičani ležajevi). Delux sobe sa pogledom na more (oko 32 m2) kompletno su renovirane pred letnju sezonu 2018. Godine i opremljene su isto kao i standardne sobe i mogu ugostiti dve odrasle osobe i dvoje dece ili tri odrasle osobe i jedno dete (treći i četvrti ležak su pomoćni-žičani ležajevi). Delux-superior sobe su sa pogledom na plažu Kukunaries i imaju: balkon, kupatilo, LCD TV, CD stereo, fen, sef, telefon, mini- bar, klima i kablovski internet. Executive sobe imaju pogled na more i pored ležaljki i sunconbrana na terasi, bade mantila i papuča u sobi imaju i kupatilo, LCD TV, CD/DVD stereo, fen, sef, telefon, mini-bar, klimu i kablovski internet. 

Usluga:
polupansion (doručak i večera), švedski sto po principu samoposluživanja. Jednom nedeljno, na terasi hotela, organizuje se svečana večera koja se priprema pred gostima hotela.

Kontkat :
www.skiathos-palace.Gr

NAPOMENA: Promo sobe - ograničen broj soba po nižim cenama. Promo sobe su iste opremljenosti kao i stanrdne sobe.
1. dan BEOGRAD - SKIJATOS
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Big Blue-a dva sata ranije u odnosu na predviđeno vreme poletanja. Direktan čarter let za Skijatos (oko 90 minuta). Ketering u avionu. Po dolasku, goste dočekuje predstavnik Organizatora putovanja. Transfer do hotela. Smeštaj u studio/apartman, ili izabran hotel. Noćenje.

2. do 10./11. dan SKIJATOS
Boravak u izabranom objektu na bazi uplaćene usluge. U toku boravka biće organizovani fakultativni izleti. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

11./12. dan SKIJATOS - BEOGRAD
Napuštanje smeštajnog objekta. Transfer do aerodroma. Direktan čarter let za Beograd. Obrok u avionu. Sletanje u Beograd. Kraj programa.
- Avans od najmanje 20% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Video

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas