Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Skrivena blaga Pulje i čarobnaAmalfi obala6 dana (5 noćenja) – avionom
POLAZAK: 19. maj 2024. POVRATAK: 24. maj 2024.

Cena putovanja sa uračunatim aerodromskimtaksama i neophodnim troškovima: 599€

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO (svi neophodni troškovi po osobi): avio i aerodromske takse u Beogradu, Bariju i Napulju (na dan objavljivanja programa i koje su podložne promenama), avionski prevoz na relaciji Beograd-Bari/Napulj-Beograd, smeštaju hotelima kategorije dve zvezdice u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi noćenjasadoručkom(samousluživanje - izbor više jela) koji se nalaze u okolini Barija i Sorenta, transferi i razgledanja prema programu putovanja, uslugevodiča i troškovi organizovanja putovanja. 

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO: međunarodno putno zdravstveno osiguranje, komunalne servisne i poreske takse (oko 3€ poosobii po noćenju) plaćaju se na licu mesta, ulaznice za kulturno istorijske objekte kao i fakultativni izleti.

FAKULTATIVNI IZLET
- Izlet za „Matera i Ostuni”. Cena 79 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, razgledanje gradova kao i angažovanje vodiča). 
- Izlet za „Leće i Alberobelo”. Cena 79 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, razgledanje gradova kao i angažovanje vodiča). 
- Izlet za „Amalfi obala”. Cena 79 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, razgledanje gradova kao i angažovanje vodiča). 

Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika (u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene).
Izleti se prijavljaju i plaćaju u agenciji. Prijavljivanje za fakultativne izlete je neophodno prilikom rezervacije aranžmana. 
Plaćanje istih se vrši najkasnije 10 dana pred put, odnosno u momentu kada se bude znalo da li je prijavljen dovoljan broj putnika za realizacijuizleta
1. dan (19.maj 2024) BEOGRAD – BARI.
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 04.15 h. Let za Bari (JU 520) u 07.15 h. Sletanje na aerodrom u Bariju u 08.55 h. Pulja regija Italije sa velikim brojem izvanrednih plaža, koje se protežu uglavnom na poluostrvu Salento. Posebno se ističe letovalište Marina di Andrano u provinciji Leče sa plažama koje podsećaju na Karibe. Obalom se nižu mala ribarska naselja Margerita di Savoja, Porto Čezareo, Ostuni, Galjano del Kapo i Santa Čezaria Terme u kome se nalazi izvorište sumporne vode. Morska obala se u ovom delu smatra za jednu od najlepših u Italiji sa mnoštvom atraktivnih pećina u kojima su kolonije sunđera i crvenih korala. Regija je ime dobila po drevnom narodu Apulima, koji su naseljavali ovo područje pre starog Rima. Pulja je i jedna od važnih vinskih regija Italije sa više vrhunskih vinarija. Glavni grad regije Pulja je Bari, grad bogate istorije koga nazivaju i kulturna prestonica južne Italije. Bari je podeljen na stari deo sa mnogobrojnim istoriskim spomenicima, prepun crkava među kojima se ističu katedrala svetog Sabina kao i bazilika svetog Đorđa. Veoma atraktivna je i crkva svetog Nikole gde se nalaze i mošti svetitelja koji je bio uvažavan od strane vernika svih veroispovesti. Sa tvrđavom svetog Antonija kao i muzejem savremene umetnosti stari deo Barija predstavlja jednu od najlepših destinacija juga Italije. Novi deo grada obiluje trgovima, restoranima i prodavnicama. Razgledanje grada. Smeštaj u hotel u okolini Barija. Noćenje.

2. dan (20.maj 2024.) BARI /MATERA - OSTUNI/.
Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet autobusom za Materu i Ostuni. Matera atraktivan, veoma neobičan gradić uklesan u krečnjačke stene, medju podzemnim pećinama i lavirintima, čineći jedan od najlepših pejzaža južne Italije, koji je kao takav stekao svetsku popularnost kao turistička destinacija.. Nalazi se na UNESCO-voj listi kulturne baštine. Nastao je na obroncima klisure kroz koju i danas protiče potok. Većina stanovnika je 1950. godine preseljena u Novu Materu ali neki stanovnici su ipak ostali da žive u kućama svojih predaka. Pored Katedrale, u gradu postoji crkva Svetog Ivana Krstitelja, dvorac Lanfranči, Muzej seljačke kulture i bezbroj drugih crkava, mahom pećinskih. Razgledanje grada. Odlazak za Ostuni, La Città Bianca, je slikoviti, srednjevekovni grad koji se proteže preko tri brda na severu Brindizi, u Apulja regiji Italije. Grad duguje svoj nadimak svojoj uobičajeno beloj arhitekturi i belim uličicama. Ovo je, definitivno, jedan od najlepših gradova u južnoj Italiji, pravi i šarmantni primer mediteranske arhitekture. Bele zgrade koje blistaju na suncu juga, oživljavaju kolori zelenih i plavih drvenih vrata, kao i crveno cveće u žardinjerama koje se može videti kroz čitav grad. Najmonumentalnije građevine su Katedrala Ostuni i biskupska palata, zajedno s brojnim građevinama lokalnih plemićkih porodica. Glavna ulica u Ostuni puna je prodavnica i suvenirnica koje prodaju čuveno lokalno maslinovo ulje i Salentino sandale, ali je najbolji način da se doživi grad šetnja uskim, sporednim ulicama koje će vas osvojiti svojom neobičnom lepotom. Najviša tačka grada je katedrala, sagrađena u XV. veku, u stilu kasne gotike, što je za ovu regiju veoma retko, jer je većina crkava u stilu romantizma ili baroka. Na vrhu se nalazi veličanstveni prozor sa Hristom u sredini, okružen sa 24 fino izrezbarena stuba koji predstavljaju sate. Grad Ostuni je, zapravo, niz stepenika, malih ulica, lukova.. Duh srednjeg veka oseća se u svakom uglu grada, sa prelepim pogledom na more. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (21.maj 2024.) BARI /LEČE - ALBEROBELO/.
Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet autobusom za Leče i Alberobelo. Alberobelo jedinstveni gradić na svetu koji je zbog svoje originalnosti i atraktivnosti 1996. godine uvršten u kulturnu baštinu Unesco. Kućice stare više od 400 godina svojim izgledom privlače mnogobrojne turiste a kupastim krovovima najviče podsećaju na kape patuljaka. Naziv im je „truli“ i izgrađene su od kamena postavljenog na četvrtaste osnove i prekrivene su konusnim krovom. Ovo čini celinu od oko hiljadu kućica kao iz bajke od kojih su mnoge istorijska zdanja. Razgledanje grada. Odlazak za Leče, grad u južnoj regiji Apulije u Italiji. Grad koji je u unutrašnjosti, ali samo desetak kilometara od najbližih plaža, beli grad, barokni grad, grad sa fasadama kao od čipke, sa predivnim trgovima, divnim radnjama i mnostvom lokala, karakterističnim za svaki univerzitetski grad. Poznat je po baroknim zgradama. Na središnjem trgu Piaca del Duomo, se nalazi Katedrala Lecce koja ima dvostruku fasadu i zvonik. Katedrala je izvorno sagrađena 1144. godine, a obnovljena je u XVII. veku od strane arhitekta Giuseppea Zimbala u ukrasnom baroknom stilu koji je sada karakteristika grada. Za razliku od trga Piaca Sant Oronzo koji je prepun kafića i trgovina, Piaca del Duomo ima intimniji osećaj i okružen je ukrašenim zgradama, uključujući biskupsku rezidenciju. Bazilika Santa Croce, takođe dizajnirana od strane Zimbala, poznata po skulpturama i prozoru s ružama. Razgledanje grada. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (22.maj 2024.) BARI - NAPULJ - POMPEJA - SORENTO/KASTELEMARE DI STABIA.
Doručak. Polazak autobusom za Napulj, grad smešten u južnom delu Italije, i glavni je grad pokrajine Kampanija. Osnovan je oko VII veka pre nove ere od strane grčkih kolonista. Nosio je ime Nea Polis, što u prevodu znači „ Novi grad “. Danas je Napulj popularna turistička destinacija na mapi Italije, sa brojnim znamenitostima. Kraljevski dvor je jedna od četiri rezidencije u kojima je boravila dinastija Burbona, tokom njihove vladavine Napuljskom kraljevinom. Zapadna strana dvora ispunjena je statuama napuljskih vladara. Novi Zamak (Kastel Nuovo) je nezaobilazna atrakcija, i jedan od simbola Napulja. Njegova gradnja započela je 1279. godine, a završena je za tri godine. Napulj je i grad pice. Najveća greška bi bila doći u ovaj grad a ne probati najčuveniji italijanski specijalitet. Razgledanje grada. Odlazak za Pompeju, najpoznatiji grad koga je progutala lava iz Vezuva. Iskopavanja na ovom lokalitetu započela su u XVIII veku, a danas je vidljiv veći deo antičkog grada. Vulkanska erupcija je ustvari sačuvala Pompeju gotovo netaknutu, pa ona pruža najbolji primer kako je nekada izgledao rimski grad i život u njemu. Istraživače su šokirali primeri erotske umetnosti, koji se danas čuvaju u Arheološkom muzeju u Napulju. Tu se nalaze i hramovi, forumi, pozorišta, kupatila i privatne kuće. Pompeja je zaista sjajna za upoznavanje sa davnom prošlošću Kalabrije, ali i Italije uopšte. Nastavak putovanja za Sorento/Kastelemare di Stabia Smeštaj u hotel u okolini Sorenta. Noćenje.

5. dan (23.maj 2024.) SORENTO/KASTELEMARE DI STABIA /AMALFI OBALA - AMALFI, RAVELO, POSITANO/.
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili celodnevni fakultativni izlet autobusom za Amalfi obalu. Pripijena uz oštre litice planine Latari koje naglo zaranjaju preko 200 m u tirkizno plave boje Tirenskog mora pruža se božanstvena Amalfi obala. Oštri stenoviti grebeni seku obalu formirajući bezbroj malih, naizgled divljih i neprijateljskih, prelepih zaliva. Mnoštvo tajnovitih uvala i pećina kriju se praktično posle svake krivine. Iza svake stene pruža se novi pogled na stara ribarska sela, na Tirensko more, čak i na krovove razbacanih kuća, hotela i restorena. Popularna je letnja destinacija, a gradići u ovom delu priobalja su pravi turistički dragulji. Amalfi je poznat kao centar Amalfijske obale koja je 1997. uvrštena na UNESCO-vu listu mesta svetske baštine u Evropi kao mesto neobične prirodne lepote i skladne urbanizacije koja je započela još u srednjem veku. Zahvaljujući odličnoj strateškoj poziciji, Amalfi je prvo postao politički i ekonomski važan Vizantiji. U IX veku, zahvaljujući jačanju pomorske flote, postaje moćan trgovački grad, a zatim u X i XI veku nezavisna republika. O njegovoj važnosti govori činjenica da se u monumentalnoj gradskoj katedrali iz XI veka nalaze mošti svetog apostola, brata svetog Petra. Za turiste je otvoren i nekadašnji arsenal, u kome su se pravili, popravljali i čuvali ratni brodovi. Ravelo, takođe nastao još u rimsko doba. U srednjem veku Ravelo je bio razvijeni centar u okviru Republike Amalfi, sa nekih 25.000 stanovnika. Danas o staroj slavi svedoče katedrala i brojne raskošne palate čuvenih trgovačkih porodica Rufolo, d’Aflitto, Confalone i Della Marra. Monumentalna arhitektura u malom mestu u dramatičnom pejzažu sa spektakularnim pogledom, već vekovima privlači umetnike i intelektualce. Pozitano je gradić čiji prizor oduzima dah dolazećim posetiocima. Žive boje na fasadama kuća, svetlucavo mirno more, šljunkovita plaža, kupola crkve Santa Maria Assunta i brojna strma stepeništa koja međusobno povezuju kuće… Mesto je izuzetno popularna turistička destinacija sa više plaža. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan (24.maj 2024.) SORENTO/KASTELEMARE DI STABIA - NAPULJ - BEOGRAD.
Doručak. Sobe treba napustiti do 11 sati. Transfer na aerodrom. Let za Beograd (JU 553) u 14.55 sati. Sletanje na aerodrom u Beograd u 16.15 sati.

Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

- Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja. 

- Čekovima gradjana:
- 30 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju
- 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje
- 50 % od ukupne cene putovanja putnici mogu uplatiti u 6 jednakih mesečnih rata, deponovanjem ličnih čekova građana a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje sa datumima dospeća svakog narednog meseca. 

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

PUT

Organizator putovanja je turistička agencija Putnik Travel, broj licence OTP 284/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Putnik Travel. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas